Tuesday, 29 November 2011

huhuhu....Bosan.Bosan Dan Bosan


Cerita2 Zaman Sekarang...Layan jor

Ya, zaman sekarang ni terlalu complicated , sehingga perkara seperti ni pun nak kena diajar, of course la kepada yg bajet hot tu , yg selalu update status macam ni , 

"Ada sorang laki tu minta couple dgn I.Nak terima dia ke tak ea.. I ingat nak study dulu..tapi I takut dia tak faham..I takut dia buat benda yg bodoh..Macam mana ni ?? I bingung ni kawan-kawan..."

Biasalah , zaman sekarang ni, perkara sehingga tahap termudah seperti nak berus gigi pun dia nak update kat facebook.

So, untuk membantu golongan bajet hot seperti di atas , atau pun kepada mereka yg benar-benar inginkan cara untuk menolak pelawaan couple, tips-tips di bawah mungkin berkesan untuk korang cuba.

Warning !! Hazardous Tips !! Use at your own risk !! 

* Cara ini adalah alternatif sekiranya korang benar-benar kehabisan idea untuk menolak pelawaan sang manusia itu

Cara Tidak Kejam 

1) Katakan Kepadanya, Korang Mempunyai Penyakit Kronik.

Ye..mungkin korang dikira agak menipu.Tetapi menipu untuk mengelakkan perkara yg tidak baik adalah diharuskan.Korang katakan padanya kononnya korang tu ada penyakit kronik.Kalau couple pun, maybe dalam 2-3 tahun lagi, dia kena cari pasangan yg lain.Tak kan dia nak kot couple lagi dengan korang.Jenis lelaki zaman sekarang ni mana sanggup sehidup semati.Tak wujud dah kot lelaki macam tu.

2) List-kan Kepadanya Syarat-Syarat Menantu Yang 'Mak' Korang Tulis

Berikan kepada dia syarat-syarat untuk menjadi menantu yg kononnya mak korang tulis.Jangan la bagi yg senang-senang.Nanti mudah sgt dia buat.Bagi yg agak sukar tapi tak mustahil.Contohnya kena hafal sekurang-kurangnya 5 juzuk Al-Quran dulu ke, kene amal pakai jubah atau serban ke, dll.Jangan korang memandai list-kan suruh dia cari semangkuk hati nyamuk, nak jambatan emas dari KLCC ke rumah korang ke, kang dia datang bawak geng nak bom rumah korang, pandai-pandai la tanggung ye.

3) Beritahu Kepadanya, Ada Lelaki Lain Minat Korang , and Dia tu Ganas

Cakap kepada dia dengan lemah lembut , katakan bahawa sebenarnya korang takut, sebab ada lelaki lain yg jugak minat kat korang, dia selalu pantau fb korang la , blog korang la, takut-takut ade lelaki lain yg kacau korang.And katakan padanya lelaki tu ganas.Dah berapa lelaki yg kacau korang dah kene belasah dengan dia. ==''

Cara Kejam

1) Katakan Bahawa Korang Tak Suka Langsung Kepada Dia

Ini cara paling mudah.Cakap je yg korang tu tak minat langsung kat dia.Camne nak kaple kalau tak minat.Tak payah nak takut dia buat benda bodoh ke tidak, tu masalah dia.Iman lemah, mmg macam tu.

2) Beritahu Dia , Korang Dah Minat Kat Ayah/Emak Dia

Ok.. ni tips agak gila.Korang cakap je yg sebenarnya korang bukan tak nak couple dengan dia , tapi korang dah jatuh cinta dgn mak atau ayah (bergantung kepada jantina korang la ) dia.Cara ni cara paling last sekali korang kena pilih.Guna atas risiko sendiri.


No comments:

Post a Comment